Zoek

Ricochet

Ricochet is een leuke variant op squash waar jong en oud plezier aan kunnen beleven. De kleine afmetingen van de baan en het lichte gewicht van de racket en bal zijn uniek. Baan, bal en racket zijn optimaal op elkaar afgestemd. Dat maakt het makkelijker om lange rally’s te spelen, waardoor je speelplezier wordt vergroot.

De Baan

De algehele afmeting van de baan bevordert rallies, omdat de spelers meer slagen bereiken door het kleinere vloeroppervlak. Het revolutionaire plafond verhoogt de ambiance tijdens het spel. Afmeting van een ricochetbaan is (L x B x H): 8,0 m. x 5,5 m. x 2,7 m.

Rackets

Er zijn zes typen rackets, de bespeelbaarheid van het racket wordt als volgt bepaald: Zwaar blad; voor kracht en precieze dropshots. Evenwichtig blad; Voor de technische all-round speler. Licht blad; voor spelers die vanuit de polsen spelen. – Type Racket: Scorpion – Type Racket: Vulcan – Type Racket: Spitfire – Type Racket: Mirage – Type Racket: Tornado – Type Racket: Starfighter Wilt u specificaties en/of een racket bestellen, neemt u contact op met info@decirkel.nl

Ballen

Er zijn 3 ballen met verschillende eigenschappen voor ieder type speler. De rode bal is snel en stuitert het meest weer op. Dit maakt het makkelijker voor beginners. De paarse bal stuitert minder en is daardoor geschikt voor de gevorderde speller. De grijze bal is trager en stuitert het minst op, wat de bal geschikt maakt voor de competitiespeler. Dit is dan ook de officiële wedstrijdbal voor A-spelers. De geavanceerde bal zorgt voor kwalitatief hoogwaardig spel. De bal is hol, heeft uitsparingen en een zacht oppervlak. Hoewel de bal dezelfde grootte heeft als een squashbal, zorgt de rubbersamenstelling voor ongekende duurzaamheid. Daarnaast is vanwege het unieke oppervlak, de ricochetbal 30% lichter.

Elektronica

Speciaal ontwikkelde “touch pads” op de zijwanden worden door de spelers bediend en updaten het scoreboard op de voorwand en toont de spelers en de toeschouwers wie van welke kant moet serveren. Een serie infrarode zenders op en onder de rode lijn op de voorwand activeert een zoemtoon en een knipperend licht als de bal onder de lijn wordt geslagen. Er is geen discussie: het was boven of onder!

Spelregels

Alle spelregels kan je nalezen via deze link: https://www.ricochet-world.com/het-spel/

Kosten

Deze activiteit valt onder de mogelijkheden van het all-in lidmaatschap, maar we hebben voornemens om voor Ricochet speciale dagprijzen aan te gaan bieden. Rackets en bal zijn bij De Cirkel te leen. Voor meer informatie: www.ricochet-world.com/

Sport- en Healthclub de Cirkel in Rheden is dé plek voor FitnessZwemmen en Groepslessen. Bij Sport- en Healthclub de Cirkel behaal je maximaal resultaat en ben je verzekerd van de beste begeleiding en de persoonlijke aandacht die nodig is om effectief je doelstelling te laten halen. Ervaar Cirkel Sport- en Healthclub de Cirkel in Rheden nu vrijblijvend met een Gratis Proefles. Weten of De Cirkel bij jou past? Doe de fittest.