Zoek

Nieuwsbrief mei 2024

NIEUWSBRIEF Mei 2024

Hallo sporters,

De maand mei alweer, de tijd vliegt. Gelukkig hebben we al een aantal zonnestralen, met vitamine D,  mogen ontvangen. Heb jij je voeding, je ontspanning en het sporten op de rit? Wij helpen je graag  je leefstijl te bekijken als je hierover wil sparren. In deze nieuwsbrief meer hierover en natuurlijk leuke activiteiten en acties voor de zomermaanden.

Kortom: Wij, De Cirkel, blijft in beweging

In deze nieuwsbrief: Zomer actie juni, juli en augustus

 • Openingstijden feestdagen
 • Leefstijlmaand
 • Voedingsadvies door Maud
 • Yoga special relax en vertraag vrijdag 24 mei 2024
 • Activiteiten voor de kids
 • Uitslag spijkerbroek hangen
 • Maandag 6 mei oefening EHBO/AED medewerkers de Cirkel
 • Nieuwe materialen in de fitness ruimte

Sportieve groeten,

Laska
ook namens het hele team de Cirkel

Zomeractie

Bij de sportverenigingen liggen in de zomer de activiteiten zo goed als stil. Wij zijn het hele jaar geopend: weer of geen weer. Het is belangrijk en lekker om  door te sporten. Ook als je ‘s zomers thuis woont in plaats van op kamers. Ook als je examen hebt  gedaan en tijd over hebt. En ook als jouw sport even stil ligt. Sporten is altijd een goede manier om gezond van lijf en geest te blijven. Ga fit het najaar in en spendeer je vrije tijd sportief!

Voor de maanden juni, jul en augustus hebben we speciale lidmaatschappen. Deze lidmaatschappen worden niet automatisch verlengd. De mogelijkheden zijn:

1 maand onbeperkt                                      € 39,-
2 maanden onbeperkt                                  € 69,-
3 maanden onbeperkt                                  € 99,-

Voorwaarde is dat je het afgelopen half jaar geen lidmaatschap hebt gehad van de club. Ben je al lid en wil je in de zomer vaker in de week komen? Tegen een geringe betaling is ook dit mogelijk. Het speciale lidmaatschap gaat in op de datum dat je je aanmeldt. Vraag naar de mogelijkheden en voorwaarden bij de balie.

 

Openingstijden feestdagen

Er komen weer feestdagen aan. Schrijf deze dagen alvast in de agenda.

Hemelvaart gesloten
1e Pinksterdag gesloten
2e Pinksterdag 09.00-12.00 uur (geen groepslessen)

 

Leefstijl maand

De zomer is in aantocht tijd om naar buiten te gaan en van het mooie te gaan genieten. Misschien denk je  ‘dat gewicht mag wel iets naar beneden’ of ‘dat fietsen gaat me toch niet zo goed af’ of ‘ben ik wel zo gezond bezig’??? Laat ons je helpen om hier achter te komen.

Hoe kunnen we je helpen? Maak een afspraak met een van onze instructeurs bij de receptie. We voeren een Leefstijlscan uit en geven naar aanleiding van deze scan tips en trucs om dichter bij een gezonde leefstijl te komen. Dit alles is geheel gratis.

Komt hier uit dat je extra hulp nodig hebt op het gebied  van voeding, bewegen of ontspanning?  Ook hiermee kunnen we je helpen. Kortom: maak een afspraak en ga gezond de zomermaanden in.

Elke week stimuleren we je om na te denken over je leefstijl.

 1. Door middel van zinnen op de ramen en apparatuur proberen we je te laten nadenken ‘Ben ik goed bezig’.
 2. Zet je buiten de Cirkel genoeg stappen?  We gaan met jou de challenge aan. Hoeveel stappen ga jij dagelijks zetten? Wanneer zet je deze stappen? Download een stappenteller dan ben je alvast goed voorbereid.
 3. We kunnen je ook op het gebied van voeding helpen door te switchen van producten. Wil je meer? We hebben voorbeeld menu’s om je op weg te helpen. Meer hulp nodig? Met hulp van de app van Maud kan je ook zelf aan de gang met gezonde voeding. Is deze hulp nog onvoldoende of wil je face-to-face advies? Maak een afspraak om je te laten adviseren.
 4. Misschien ben je al super goed bezig maar doe je al jaren hetzelfde en heeft je lichaam een prikkel nodig. Onze instructeurs helpen je graag met het maken van een nieuw schema.

Kortom: deze maand staat in het teken van helpen. Kom met je vragen naar ons toe dan gaan we allemaal fit en gezond de zomermaanden in.


Voedingsadvies door Maud

Vind je het lastig om je huidige, misschien wel ongezonde, voedingspatroon te doorbreken en zoek je daarvoor een makkelijke oplossing? Of wil je niet na hoeven denken over wat je nu weer eens moet gaan eten?

Maud leert je op een leuke, makkelijke en verantwoorde manier met je voedingspatroon om te gaan. Geen streng dieet en vooral heel lekker eten. Maud begeleidt je hierbij en zorgt ervoor dat je je doelstelling gaat bereiken: gezonder eten … afvallen … meer spieren minder vet … of lekker eten zonder nadenken! Jij bepaalt je doel zelf.

Via een app staat er een persoonlijk eetschema voor je klaar, gebaseerd op je energiebehoefte, rekening houdend met jouw doelstelling en voorkeuren. De app houdt o.a. rekening met allergieën, voedingsvoorkeuren, verdeling van koolhydraten, eiwitten en vetten en maximale bereidingstijd. Elke maaltijd heeft een duidelijke ingrediëntenlijst, bereidingswijze en een overzicht van voedingswaarden. Bereid je meerdere porties of kook je voor meerdere personen? Geen probleem! Pas eenvoudig het aantal porties en de portiegroottes aan. Zin in iets anders? Met een druk op de knop staat er een alternatief. Bovendien zet je in een handomdraai je boodschappenlijstje klaar of kun je je boodschappen direct laten thuisbezorgen!

Meer info bij Maud, Jeroen of de balie.


Yoga special Relax en Vertraag 24 mei

Vrijdag 24 mei geeft Gerdienke weer een thema les. Deze les staat in het teken van ‘Relax en vertraag.’ De les  start met een eenvoudige ademhalingsoefening gevolgd door een rustige yoga flow. Dit zijn een aantal yoga oefeningen achterelkaar. Hierna volgt de yoga nidra.

De les wordt gegeven van 19.30-20.30 uur. De kosten zijn € 11,00 per persoon. Opgeven kan via mail info@decirkel.nl of via ons clubportaal.

 

Activiteiten voor de kids

Zoals elke maand hebben we extra activiteiten voor de jeugd in de Cirkel.

Zeemeermin/- man zwemmen

Kinderen die in het bezit zijn van zwemdiploma B kunnen deelnemen aan de cursus zeemeermin/-man zwemmen. Leuk om met een groepje vrienden en/of vriendinnen te doen. Na 3 lessen en een examen les ben je een echte zeemeermin/-man. Staarten hebben wij in bruikleen maar heb je al een eigen staart dan mag je deze meenemen.

De volgende cursus start zaterdag 8 juni 12.30 uur hier is nog 1 plekje voor vrij. Kosten van de cursus zijn € 35,00. Erg leuk om met je vrienden en/ of vriendinnen aan deel te nemen.

Je kan je hiervoor opgeven via mail info@decirkel of bij de receptie van de Cirkel.


Bonte schaap festival zondag 9 juni

Voor de 3e keer wordt het Bonte Schaap festival georganiseerd. Dit jaar vindt het festival plaats op zondag 9 juni. Naast het scheren van schapen is er een braderie en voor en rond De Cirkel het sportplein waar verenigingen, sportclubs  en Sport in Rheden zichzelf presenteren. Wij doen hier graag aan mee!

Op het sportplein is ook veel te doen voor de jeugd, dus kom tussen 11 – 16 uur en leef je uit. Je krijgt een stempelkaart om alle activiteiten te spelen. Om alles in goede banen te kunnen leiden is de opzet dus iets anders dan vorig jaar..

Diploma zwemmen

In april is er afgezwommen voor een van de diploma’s A,B of C. En er zijn nieuwe kinderen gestart met zwemmen. Alles is weer op de rit en er wordt druk geoefend om in juni over te gaan naar het volgende groepje of om het diploma A,B of C te halen.

In juni zijn  er nog plaatsen voor nieuwe kinderen om te starten. Weet je iemand die snel wil starten met het behalen van een zwemdiploma. Geef het door, want bij ons kan je gelijk van start. We garanderen dat de kinderen die zwemmen bij ons hun zwemdiploma behalen.

De verhuizing naar het nieuwe pand is nog lang niet in zicht en gaat lang genoeg duren om de kinderen het zwemdiploma te laten behalen.

Kidsfitness

Op woensdag van 16.00-17.00 uur organiseren we een uur kidsfitness voor kinderen van 8 – 13 jaar (basisschool). Je bent nog te jong om zelfstandig te sporten in de fitness ruimte of om deel te nemen aan een van de groepslessen, maar wil je al wel kennismaken met de mogelijkheden van De Cirkel? Deze les kidsfitness is dan wat voor jou. Om de 6 weken een ander thema: boksen, kracht, balans,  cardio, conditie …

Het is mogelijk een kennismakingsles af te spreken. Kosten van deze lessen zijn 17,50 per maand.

 

Uitslag spijkerbroek hangen

De maand april stond in het teken van het spijkerbroekhangen. Ja letterlijk een spijkerbroek. Jeroen maakte de constructie waarmee je m.b.v. een rek aan een spijkerbroek kon hangen.

Deze activiteit was aanzienlijk moeilijker dan vorige maand. Minder clubleden hebben de uitdaging aangedurfd of gekund. Hulde aan wie het spijkerbroekhangen heeft gedaan!

Onze stagiaire Koen heeft de uitslag bekend gemaakt. De winnaar is:

JOB MATSER

Gefeliciteerd en de prijs overhandigen we je graag bij de balie.

 

EHBO/AED medewerkers de Cirkel

Maandag 6 mei hebben we voor onze en jullie veiligheid met een deel van ons team geoefend en onze kennis opgefrist van de EHBO en de inzet van de AED. De meeste collega’s hebben het certificaat/ diploma al, maar door te oefenen bevestigen we wie welke taak heeft, wat we aan elkaar hebben en voldoen we aan de eis van updaten. Alles voor uw veiligheid.

Door deze oefening waren we tussen 11.30-14.30 uur minder bereikbaar waren we iets minder in de fitnessruimte.

 

Nieuwe materialen in de fitness ruimte

Ook op de huidige locatie blijven we up-to-date door fitness-apparaten te vervangen en aan te vullen. Je hebt de materialen vast al aangetroffen in de fitnessruimte. Diverse sporters hebben hier al positief op gereageerd.

Volgende week hopen we een Half Rack te ontvangen.

Op de nieuwe locatie sowieso komt nog meer nieuwe apparatuur. De bouwtekeningen zijn bijna klaar maar we mogen helaas nog niks laten zien of aanschaffen.

Heb je tips voor nu of straks? Laat het ons weten; we vernemen we dat graag.

 


__unsubscribe_link__
__view_online_link__