Wellness bij Sport- en Healthclub de Cirkel in Rheden

Ontspannen

Na een flinke dosis beweging is ontspannen zeker zo belangrijk. Er zijn diverse mogelijkheden, allemaal onderdeel van het all-in abonnement (met uitzondering van de zonnebank). Zo is er een zwembad, sauna, stoombad, zonnebank en uitgebreide horeca gelegenheid.

Door een totale ontspanning van het lichaam, zal ook de geest zich ontspannen. Hierdoor zijn de sauna, stoombad, zonnebank, etc. belangrijke hulpmiddellen bij de bestrijding van stress en vermoeidheid.
 

Sauna

De werking van een infraroodsauna is gebaseerd op de infrarood warmte die wordt opgewekt in de hiervoor speciaal geproduceerde infrarood elementen. Deze warmte wordt zonder tussenkomst van de lucht op het lichaam overgebracht. Doordat niet eerst de lucht hoeft te worden opgewarmd (zoals dat bij een traditionele sauna wel is), is de gevoelstemperatuur uitstekend.

De infrarood sauna werkt met dieptewarmte: de infraroodwarmte dringt tot maar liefst 4 cm diepte de huid in Hierdoor voert deze sauna toxische afvalstoffen, zoals bijvoorbeeld zware metalen, effectiever af. Omdat de huid zo grondig gereinigd wordt en er veel afvalstoffen afgevoerd worden zal er een aanzienlijke verbetering optreden bij het herhaaldelijk gebruik van de infraroodsauna. De infraroodsauna zorgt hierdoor voor een sneller herstel na een intensieve (fitness)training.
 

Stoombad

In tegenstelling tot de infraroodsauna, is het stoombad minder warm (± 47 ⁰C) maar heeft wel een prima gevoelstemperatuur. Ook is het stoombad heel vochtig. De invloed van het stoom en warmte op de huid zet de poriën open waardoor afvalstoffen gemakkelijker worden afgevoerd en de huid reinigt.

In ons Turks stoombad is eucalyptus olie toegevoegd, wat niet alleen erg lekker is, maar ook erg goed de luchtwegen vrijmaakt (bijvoorbeeld bij verkoudheid).


Sport- en Healthclub de Cirkel in Rheden is dé plek voor Fitness, Zwemmen en Groepslessen. Bij Sport- en Healthclub de Cirkel behaal je maximaal resultaat en ben je verzekerd van de beste begeleiding en de persoonlijke aandacht die nodig is om effectief je doelstelling te laten halen. Ervaar Cirkel Sport- en Healthclub de Cirkel in Rheden nu vrijblijvend met een Gratis Proefles.

Zwemles gaat weer starten

We zijn zo blij! Vanaf dinsdag 16 maart worden de zwemlessen hervat. De wekelijkse privélessen worden hervat vanaf maandag 22 maart. Omdat we bij de reguliere lessen enkele kinderen ter compensatie privéles bieden...

NIEUW OUTDOOR LESROOSTER

Het nieuwe lesrooster gaat in per 1 maart. Alle activiteiten vinden vooralsnog plaats op parkeerplaats 1 onder een tent. We hanteren voorlopig maximaal 8 deelnemers per groep. Bij voldoende animo, kunnen we het lesaanbod uitbereiden...

Yuri, 39 jaar

Ik sport bij de Cirkel om mijn rug te versterken en omdat er een prettige sfeer hangt.

Lees meer

Gretha, 76 jaar

Zó leuk, sporten bij de Cirkel! Zeker ook voor ouderen. Het is gezond, gezellig en sociaal.

Lees meer

Maaike, 41 jaar

Samen met anderen sporten, motiveert mij om te blijven bewegen. De lessen zijn divers, met enthousiaste instructeurs.

Lees meer