Aqua extra voor moeilijk lerende kinderen en/of lichamelijke beperking

 

Het ontstaan van AquaExtra

Al ruim 35 jaar geven wij, Sport- en Gezondheidscentrum “De Cirkel” particuliere zwemlessen. Wij staan bekend om de kleine groepen, het aanleren in diep water en de differentiatie. Toch merken we dat er vraag is naar nog specifiekere lessen. Vandaar dat wij vanaf september 2022 starten met aqua extra groep. Deze lessen zijn gericht op kinderen die om diverse redenen, bijvoorbeeld ADHD, autisme, angst, moeilijk lerend of met een lichamelijke beperking niet voldoende deel kunnen nemen aan de reguliere particuliere zwemlessen.

 

 • Zwemles voor moeilijk lerende kinderen of met
  een lichamelijke beperking
 • Volgens de eisen van het Zwem-ABC
 • Locatie: Zwembad De Cirkel
 • Tweemaal per week 30 minuten.

 

    (Woensdag om 13.30 uur en zaterdag om 11.30 uur)

 • Er is één instructeur op maximaal 4 kinderen.
 • De kosten per maand zijn: € 63,50

Inschrijfformulier:

Via onderstaand formulier meld je je kind eenvoudig en veilig aan. Minimale leeftijd voor inschrijven is 3 jaar oud. We roepen kinderen op om te starten met zwemles vanaf 4,5 jaar oud. Voor meer informatie belt u naar 026 495 4648. Per mail kan ook info@decirkel.nl.

 

 

 

 

Wij bieden het enige echte Zwem-ABC

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Zwemveiligheidsnorm.

Wij hebben echter de Licentie Zwem-ABC en worden elk jaar onafhankelijk getoetst op een groot aantal kwaliteitscriteria door de stichting Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnorm en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

 • Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
 • Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s van het Zwem-ABC. Deze diploma’s voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnormen. Dit officiële diploma wordt bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
 • De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
 • Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

Dus: kies bewust en ga voor zekerheid.

Meer informatie over het zwem-ABC en de diploma eisen.